fbpx

Hogyan cseréljük le az RSS ikont Google Maps ikonra Diviben?

2022.01.18.

Sokszor tapasztaljuk, hogy egy weboldal apró változtatása jelentősen megkönnyíti az oldalra látogatók dolgát, hiszen gyorsan és egyszerűen szereznek információt a kínált termék vagy szolgáltatás elérhetőségéről. Ez a kis részlet akár több vásárlót is hozhat a weboldal tulajdonosának.

Az interneten böngészve ma már természetes igényünk, hogy a honlapok a lehető leggyorsabban, számunkra érthetően vezessenek az általunk keresett megoldáshoz. Ebben nagy segítségünkre vannak a mindenki által ismert közösségi ikonok, amelyek mindenki számára ugyanazt jelentik.

Kíváncsi vagyok, helyileg hol találom a weboldalhoz köthető cég szolgáltatását vagy tulajdonosát?

Természetesen a legtöbben azonnal a már jól ismert Google Maps ikont keressük az oldal fejlécében vagy az oldal alján. Valahogy így:

RSS ikon cseréje Google Maps ikonra

Aki WordPress weboldalak fejlesztésével, vagy csak a saját honlapjának készítésével foglalkozik, pontosan tudja, hogy nem olyan egyszerű egy-egy ilyen természetes igényt kielégíteni. Ha WordPress weboldalán Ön is a legkedveltebb Divi sablon használja, talán már beleütközött abba a problémába, hogy a sablon nem kínálja fel automatikusan a Google Maps ikonját a beállítható közösségi oldal ikonok között.

Mit tehet ilyenkor?

Nem kell lemondania arról, hogy az oldal látogatói a jól ismert ikon segítségével könnyen eljussanak Önhöz! Egyszerűen helyettesítse a ma már alig használt és a Divi által felajánlott RSS jelet a Google Maps ikonjával.

Mutatjuk lépésről lépésre, hogy mit hol kell ehhez beállítani.

Első lépés: a weboldal adminisztrációs felületén, a bal oldali menüben a Divi » Theme Options (Divi » Sablon beállítások) menüben válassza ki az utolsó előtti Intergation (Integráció) fület. 

Itt görgessen le az első nagyobb szürke mezőhöz, a Add code to the <head> of your blog (A blog <head> részéhez hozzáadandó kód) szerkeszthető területéhez, és a kép szerint illessze be a kép alatt található kódot:

RSS ikon cseréje Google Maps ikonra

Másolja ki ezt a kódot, illessze be a megadott helyre, majd az oldal aljára görgetve mentse el a változtatást:

<link rel=”stylesheet” href=”https://stackpath.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.7.0/css/font-awesome.min.css” integrity=”sha384-wvfXpqpZZVQGK6TAh5PVlGOfQNHSoD2xbE+QkPxCAFlNEevoEH3Sl0sibVcOQVnN” crossorigin=”anonymous”>
<script>
(function($) {
    $(document).ready(function() {
        jQuery(‘img’).removeAttr(‘title’);
    });
})(jQuery);
</script>

Második lépés: Ugyanitt, a Theme Options (Sablon beállítások) menüben kattintson az első General » General (Tábornok » Általános) fülre. A Divi magyar fordításához ezúton is gratulálunk 🙂

RSS ikon cseréje Google Maps ikonra

Itt görgessen le a legalsó szürke mezőhöz, a Custom CSS (Egyéni CSS) részhez, és a kép szerint illessze be a kép alatt található kódot:

RSS ikon cseréje Google Maps ikonra

Másolja ki ezt a kódot, illessze be a megadott helyre, majd az oldal aljára görgetve mentse el a változtatást:

et-social-icon et-social-rss a.icon::before {
font-family: “FontAwesome” !important;
content: “\f041” !important;
display: inline-block;
font-style: normal;
font-variant: normal;
text-rendering: auto;
-webkit-font-smoothing: antialiased;
    font-size: 115%;
}

Harmadik lépés: Ugyanezen az oldalon maradva görgessen feljebb, amíg megtalálja a képen jelzett Show RSS Icon (RSS ikon megjelenítése) és RSS Icon Url (RSS ikon webcím) mezőket.

  • az elsőt kapcsolja be, hogy az Enabled (Engedélyez) szöveg jelenjen meg
  • a második mezőjébe pedig a megfelelő Google Maps linket kell bemásolni.
RSS ikon cseréje Google Maps ikonra

A vállalkozása helyzetét megadó Google Maps linket így kapja meg: keressen rá a vállalkozására a https://www.google.com/maps/ oldalon, majd az adatai alatt a Megosztás ikonra kattintva megtalálja a “Link a megosztáshoz” sort, ahonnan egy gombnyomással ki tudja másolni a linket.

RSS ikon cseréje Google Maps ikonra

Amint ezeket a változtatásokat is elmenti az oldal alján található gombbal, a honlapon azonnal láthatóvá válik a kis Google Maps ikon is a többi közösségi ikon mellett.

Az oldalra látogatók most már egy gombnyomással eljutnak az Ön helyzetét megjelenítő térképhez.

RSS ikon cseréje Google Maps ikonra

Segítségre van szüksége a weboldalával kapcsolatban? Keressen minket bátran!