fbpx

Technikai alapok

Hogy áll össze egy weboldal technikai háttere?

Két dolog kell hozzá:

  1. domain név (ez a weboldal címe) és
  2. hosting (egy szerver, ahol a weboldal megtalálható).

A domain nevet egyszer kell regisztrálni, és a domain egyedileg azonosítja a weboldalt, azaz egy domain csak egyvalaki birtokában lehet. Egy weboldal viszont több domain-ről is elérhető, de mindig van egy elsődleges domain, amit érdemes kommunikálni.

Domain regisztráció

Ez a világ összes weboldala esetében kötelező. A folyamat a következőképpen zajlik. Keresünk egy szabad domain nevet, amely az Ön cégét vagy termékét jellemzi, általában ez a cég neve szokott lenni.

Hogy a regisztrált domain nevek biztosan az Ön tulajdonában legyenek, az Ön nevében adjuk be az igénylést, mi csak technikai kapcsolattartók leszünk. Ez jár némi adminisztrációval (dokumentumok kitöltésével), de segítünk minden lépésnél.

Normál hosting

A legtöbb szolgáltató ezt az alap hostingot nyújtja, amely kezdő vállalkozásoknak és személyes weboldalak számára ajánlott. Vannak bizonyos gyengeségei, például könnyebb feltörni is nem a leggyorsabb, cserébe nagyon olcsó. Évente 10-20000 Ft-ba kerül.

A WordPress weboldalak biztonsági, karbantartási igényei nincsenek megoldva, azt az ügyfél saját maga vagy a rendszergazdája végzi el.

Menedzselt hosting

üzemeltetés, karbantartás, biztonság, gyorsaság

A normál hostingon felül olyan hozzáadott szolgáltatásokat értünk ez alatt, amelyek kifejezetten a WordPress weboldalak számára hasznosak.

Ezek a következők:

  • Gyors szerverek. A weboldal a Google Cloud szervereire kerül, ami a világon a leggyorsabbak között van. Ezt a látogatók is meg fogják köszönni, és a Google kereső is szeretni fogja.
  • Betörésvédelem, rendszeres biztonsági mentések (szükség esetén visszaállítás). 
  • Karbantartás (a WordPress szoftver és kiegészítőinek frissítése). 
  • Tartalomkezelés. Például ha később szükség lesz egy-egy új oldalra, a megkapott szöveges és képi tartalmat feltöltjük.

Egyfajta kényelmi szolgáltatás ez, mint egy biztosítás mellé járó assistance.

TÁRHELYEK TÍPUSAI

Osztott tárhely

Ez az, amit a legtöbb magyar szolgáltató biztosít. Kis forgalmú weboldalt költséghatékonyan lehet itt üzemeltetni. Ezek a szolgáltatások korlátozott biztonsági mentést tartalmaznak, és a weboldallal kapcsolatos teendőket az ügyfélnek kell megoldani (sok helyen nagyon jó a támogatás, amely súgók, chat-es és telefonos ügyfélszolgálatok formájában segít). De a lényeg az, hogy nem tartalmaznak rengeteg olyan dolgot, amelyeket a fentiekben olvashat.

 

Technikai alapok 3
Technikai alapok 4

Cloud tárhely

A világ leggyorsabb tartalomkiszolgáló hálózatától, a Google-től béreljük a szervereket, amelyre még egy prémium WordPress gyorsító plugin is kerül. Így nagy sebességű hozzáférést tudunk adni kis- és közepes weboldalak számára is.

 

RENDSZERFRISSÍTÉS

Egy WordPress alapú weboldal frissítéséről folyamatosan gondoskodni kell.
Ha ez nem történik meg, könnyen lelassul, hibásan működik vagy akár le is állhat az oldal.

A frissítések legtöbbje biztonsági célokat szolgál, az oldalunkat védi a feltöréstől, mindamellett az egyedi funkciókat biztosító modulokba (bővítményekbe) bekerülhetnek új, hasznos funkciók is, amelyekhez a frissítésekkel ingyenesen lehet hozzájutni

A weboldalon szabályos időközönként háromféle frissítést javasolt végrehajtani: a weboldal lelkét jelentő WordPress motor, a megjelenésért felelős sablonok és a funkciókat ellátó bővítmények frissítését.
Nem érdemes hónapokig halogatni ezt a feladatot, mert ezek elavult változatai hatalmas biztonsági rést jelentenek, és a rendszer instabillá válhat.

A biztonsági mentési és frissítési feladatokat az általunk nyújtott Menedzselt WordPress Hosting csomagok részeként rendszeresen elvégezzük, így biztos lehet abban, hogy weboldala folyamatosan és hibátlanul működik.

Weboldalak karbantartása &#187

Rendszeres mentések

A biztonsági mentéseket egy független, Google-től bérelt tárhelyen biztosítjuk. Ha úgy szeretné, hogy a saját tárhelyére történjenek ezek a mentések, annak sincs akadálya.

  • Havonta, hetente vagy naponta
  • Független helyen tárolva
  • Leállás esetén gyors helyreállítás

Biztonsági szintek »

Gyakori kérdések

Mit jelent a hosting egyáltalán?
A hosting a domain név fenntartásából, email-címek adminisztrációjából, illetve a weboldal számára szükséges tárhely üzemeltetéséből áll. Ez alapesetben egy szolgáltatónál van. Az email-eket érdemes letölteni a Gmail-be vagy ha profi megoldás kell, a GSuite csomagba.

 

TÁRHELYEK TÍPUSAI
Mitől lesz "menedzselt" a hosting?
Mi közvetlenül hostingot nem szolgáltatunk (nincsenek saját szervereink), hanem partnerektől vásároljuk meg az alapvető elemeit (mint például egy telket), és ehhez adjuk a mi hozzáadott szolgáltatásainkat (mint egy ráépített üzleti ingatlant, annak karbantartásával együtt). Ezeket az emelt szintű szolgáltatásokat menedzselt WordPress hostingnak hívják. Magyarországon még nincs igazán elterjedve, pedig nagyon kényelmes megoldást nyújt a weboldalak üzemeltetésének nyűgjére.

WEBOLDALAK KARBANTARTÁSA >>
Le lehet mondani?

Természetesen. A domain és email mindvégig az Ön tulajdonában marad, a weboldal biztonsági mentéseihez is hozzáférhet.

HOGYAN? >>

Rendelje meg most

Szeretné, ha telefonon tájékoztatnánk?

Melyik csomagot kéri?*

Válasszon fizetési időszakot*

Havidíjas kiegészítők

Egyszeri díjas kiegészítők

Van kuponja?