fbpx

Hosting

Ha a weboldal az Ön üzlethelyisége, a hosting a telek

Minden, amit tudni kell az üzleti weboldalak tárolásáról

A hosting jelentése

Mi az a hosting?

Miután megrendelt egy weboldalt vagy webshopot, megkezdődik annak felépítése. A weboldal egy megfelelő szerverre fog kerülni, amit erre szakosodott szolgáltató cégek üzemeltetnek. Ezt a szervert és a hozzátartozó informatikai szolgáltatásokat nevezzük hostingnakTöbbféle szervertípus létezik, különböző igényekre. Úgy lehet elképzelni ezt, mint ahogy egy üzlet, telephely vagy raktár számára is többféle ingatlantípus közül lehet választani. Lehet vásárolni telket és építeni rá, vagy venni egy belvárosi ingatlant, esetleg bérelni az üzlethelyiséget egy plázában.

A hostingot a szerverek tulajdonságai szerint többféle csoportra lehet bontani. Ennek részleteit itt tudja elolvasni.

Kétféle hosting szolgáltatási szint

ALAP hosting (hagyományos)

Ez a klasszikus hosting, amelyet a legtöbb magyar és külföldi szolgáltató biztosít.

Előnye, hogy nagyon olcsó. Cserébe a legtöbb dolgot Önnek kell rajta elvégezni. A legtöbb esetben van valamilyen support, ahol segítenek, de sokszor kérdezni is tudni kell, tehát nem árt egy alap IT-s képzettség vagy affinitás hozzá.

Mi ilyen jellegű szolgáltatást nem végzünk, de vannak megbízható partnereink. Náluk történik a domain regisztrációja és az alapvető hosting szolgáltatások (weboldal és email).

Ha kezdő cége van, kis lehetőségekkel, akkor megfelel egy ilyen szolgáltatás.

“Egyablakos” ügyintézéssel elvégezzük Önnek a regisztrációt és a papírmunkát, Öntől csak a cégadatokat és az aláírást kérjük el.

MENEDZSELT hosting

Az előzőre ráépülő, emelt szintű szolgáltatás a menedzselt hosting, amely olyan cégek számára való, akiknek nincs túlzottan ideje vagy előképzettsége ahhoz, hogy a weboldalukkal kapcsolatos üzemeltetési feladatokat maguk (vagy a cégnél valaki) elvégezze. Úgy képzelje el, mint egy biztosítást vagy assistance szolgáltatást, csak a weboldala számára. Miután mi túlnyomórészt WordPress alapú weboldalakkal dolgozunk, ezért az ilyen jellegű igényekre bevezettük a Menedzselt WordPress Hosting (MWH) szolgáltatást, amely egyrészt profi (gyors és biztonságos) tárhelyen történő üzemeltetést jelent másrészt a WordPress alapú weboldalak speciális karbantartási igényeit is elvégezzük (rendszerfrissítés, biztonsági mentés).

Ha alaposabban elmélyedne benne, bővebben itt olvashat róla.

“Kell ez nekem?”

A menedzselt hostingot nem kötelező választani, de nem érdemes rajta spórolni. Tekintse ezt a lehetőséget egy biztosításnak, így nyugodt lehet: a vállalkozása weboldala biztonságosan üzemel, gyors szerveren működik és mindig a legfrissebb szoftver fut rajta. További kényelmi szolgáltatásokat is adunk hozzá, például havi ingyenes tartalomfrissítést.

Hosting 3

Mennyibe kerül?

Ezek a csomagok választhatók:

Hogyan rendelhetem meg?

A folyamat a következő:

  1. Hosting szolgáltatási csomag kiválasztása
  2. Weboldal felépítése vagy migrációja
  3. Szerződéskötés és a szolgáltatás megindítása

Kell egy weboldal tegnap előttre?

Itt vagyunk

7624 Pécs,
Ferencesek u. 14.

Kattintson a képre!

    Hagyjon üzenetet!

    10 + 3 =