fbpx

Megéri költözni

Szemmel látható a gyorsulás a weboldalon, ha átlagos tárhelyről Google Cloudra vált

2021.08.31.

Az internetezők nagy része a lehető leggyorsabban szeretne az őt érdeklő információkhoz hozzájutni. A világ felgyorsult és weboldal tulajdonosként alkalmazkodunk kell ehhez a tempóhoz.

Ez azt is jelenti, hogy nem elég minőségi terméket vagy szolgáltatást kínálni egy informatív és áttekinthető, felhasználóbarát weboldalon, de ennek az oldalnak a lehető leggyorsabban be is kell töltődnie.

A Google többek között azért a piacvezető keresőprogram, mert nem csak a kulcsszavak alapján állítja össze a találati listáját, hanem többek között a felhasználói élményt is igyekszik követni. Erre egy nagyon alkalmas mérőszám a weboldal betöltésének sebessége. Tehát ha gyors egy weboldal, a felhasználók szeretik, akkor a Google is szeretni fogja. Ezért a gyors weboldalak SEO (keresőoptimalizálás) szempontból is kívánatosak. Minden mindennel összefügg 🙂

Menedzselt WordPress Hosting szolgáltatásunk keretében különös figyelmet fordítunk a ránk bízott weboldalak sebességére. Minden előfizetőnk oldala villámgyors Google Cloud szerverre kerül egy prémium WordPress gyorsító plugin társaságában, így ezen az új tárhelyen a látogatók érezhető gyorsulást tapasztalnak.

De beszéljenek helyettünk a számok!

Egyik ügyfelünk weboldalán a tárhelyváltás előtt és után is végeztünk méréseket, hogy a két alkalom közötti valós teljesítményjavulást adatokkal bizonyítsuk.

A sebességet két különböző helyen mértük:

Az első mérés alkalmával, 2021. szeptember 6-án az eredeti tárhelyen volt az oldal. Az alábbi képernyőmentések ekkor készültek az oldal sebességéről.

Ahogy látható a kép tetején megadott teljesítmény pontszámból, az eredeti helyén a weboldal nagyon rosszul teljesített mobilon, az 1-100 közötti skálán értékelve 8 pontot kapott a teljesítményre. A desktopos változatot ennél jobb pontszámmal értékelte az elemző rendszer, de az így 39 pontos teljesítmény is nagyon alatta volt a felhasználók által elvárható minőségnek.

Megéri költözni 1

PageSpeed Insights mobil pontszáma a régi tárhelyen

Megéri költözni 2

PageSpeed Insights desktop pontszáma a régi tárhelyen

Ezek után megtörtént a weboldal költöztetése, a második mérés a migráció vége után, 2021. augusztus 7-én készült. Ez látható az alábbi képeken. A költöztetés után már sokkal jobb eredményről tudunk beszámolni.

Mobilról böngészve az oldalt, már 21 pontos értékelést hozott magában a gyorsabb tárhelyre költöztetés ténye. Ezen a pontszámon a weboldal mobilbarát változatának elkészítésével érhető el további javulás.

Megéri költözni 3

PageSpeed Insights mobil pontszáma az új tárhelyen

A desktop-on meglátogatott weboldal is a költöztetés előtti állapotnál jóval gyorsabban elérhetővé vált, itt a korábbi 39 pont helyett már 70 pontot kapott a teljesítményére.

Megéri költözni 4

PageSpeed Insights desktop pontszáma az új tárhelyen

Szeretne többet tudni arról, miért olyan fontos a weboldalaknál a gyorsaság? 

Segítségre van szüksége a weboldalával kapcsolatban? Keressen minket bátran!