fbpx

WordPress weboldalak karbantartása

2022.02.25.

A WordPress weboldalakról általában

Ha weboldalt vagy webshopot készítettünk Önnek az elmúlt években, akkor az nagy valószínűséggel WordPress rendszeren fut, hasonlóan a világ weboldalainak 30%-hoz (ez 2021-ben konkrétan 75 millió WordPress weboldal világszerte – forrás itt).

Egy WordPress alapú weboldal előnye, hogy könnyű vele dolgozni, és a legtöbb célra (fél)kész megoldást tartalmaz. Ha minden weboldalt egyedileg kellene fejleszteni, sokkal tovább tartana az elkészülés, és 2-3x annyiba kerülne.

A WordPress-t egy nagy közösség fejleszti folyamatosan, és az alapvető forráskódja (motorja) nyíltan elérhető az interneten. Ebből adódik viszont az egyik hátránya is, mégpedig az, hogy a nyílt kódokat egyes esetekben rosszindulatú hacker-támadásokra lehet használni. Lehet ez ellen védekezni, de az bizony munkát igényel.

 

Milyen munkával jár a biztonság fenntartása?

  • A weboldala kódjait (motorját) rendszeresen frissíteni kell,
  • biztonságos szerveren kell elhelyezni,
  • belépési óvintézkedéseket tenni (betörésvédelem),
  • biztonsági mentéseket készíteni,
  • a biztonsági mentésekből szükség esetén visszaállítani.

Úgy kell ezt felfogni, hogy ha az üzlethelyiségét szeretné biztonságban tudni, akkor megtesz bizonyos óvintézkedéseket. Jó minőségű zárakat használ, esetleg riasztórendszert épít be, illetve biztosítást köt a vagyontárgyaira, árukészletre. Ugyanígy van ez a weben is. Ha van egy tulajdona, amely segíti az üzletmenetet, akkor azt óvni kell.

Ezért került bevezetésre egy biztonsági, karbantartási rendszer, amelyet az Ön weboldalára is kérhet. Háromféle csomagra bontjuk ezt a szolgáltatást, a weboldal céljai alapján.

 

Kötelező igénybe venni?

Nem. Ez csak egy lehetőség, amelyet nem kötelező kérni. Ugyanúgy, ahogy az ingatlanára sem kötelező biztosítást, karbantartást igénybe venni.

 

Miért érdemes mégis ezt választani?

Ugyanazért, amiért a házát, telephelyét, járművét vagy a cége egyes tulajdonait is érdemes megvédeni (zárral, kamerás vagy humán őrzéssel), és érdemes azokra biztosítást kötni.

Ezen kívül bevezetünk pár további extra szolgáltatást, amelyet az előző biztonsági rendszerrel egybecsomagolva, gyűjtőnéven Menedzselt WordPress Hostingnak nevezünk. Ilyen extrák például a tartalom ingyenes frissítése havi néhány órában. Ebbe a pár órába bőven belefér havi 1-2 blogposzt publikálása (ha a szöveges- és képi anyagot megkapjuk).

Rendelje meg most

Szeretné, ha telefonon tájékoztatnánk?

Melyik csomagot kéri?*

Van kuponja?