fbpx

A gyors weboldalak előnyei

2022.03.08.

Miért érdemes villámgyors cloud szerverre költözni?

Megfordult már a fejében egy viszonylag lassan betöltődő weboldalra várva, hogy annyira már nem is kíváncsi rá és inkább máshol keresi a megoldást?

Az internetezők nagy része éppen így gondolkodik. Ebben a felgyorsult világban különösen fontos, hogy gyorsan jussunk a minket érdeklő, fontos információkhoz. Ezt weboldal tulajdonosként is érdemes szem előtt tartania. Sajnos ehhez a szemlélethez akkor is igazodnia kell, ha egyébként úgy gondolja, vállalkozása minőségi terméket / szolgáltatást nyújt, amire a potenciális ügyfeleknek érdemes várnia.

A lassú website ugyanis nem csak a türelmetlen, így talán nem eléggé jó ügyfeleket riasztja el, hanem alapvető hatással van a weboldal keresőbeli eredményeire.

A gyors weboldalakat a Google előrébb rangsorolja?

A Google alapvető célja, hogy a felhasználói élmény a lehető legjobb legyen keresés, böngészés közben.

Mivel ez nagyban függ a weboldal betöltési sebességétől, érthető, hogy a keresőóriás ezt a tényezőt is figyelembe veszi a weboldal értékelésénél:

  • Közvetlenül: A weboldal betöltési sebesség hivatalosan is hatással van a Google rangsorra.
  • Közvetetten: A Google azokat a honlapokat rangsorolja előre, amelyek jó felhasználói élményt adnak. Mivel a gyors honlapokon többen és hosszabb ideig maradnak, ez a tulajdonság előkelőbb helyre repíti a weboldalt a keresőben.

A gyorsaság tehát fontos eleme a keresőoptimalizálásnak.

A képlet egyszerű:

gyorsabb weboldal » jobb SEO érték » kevesebb oldalelhagyó, több látogató

Vállalkozások esetében van még egy hatalmas előnye a gyorsaságnak

Ha üzleti céljai megvalósítása érdekében nem kizárólag az organikus keresésekből várja a weboldalra látogatókat, hanem fizetett hirdetésekkel is oda tereli a forgalmat, a gyors weboldal alacsonyabb hirdetési költséget is jelent.

Ennek oka, hogy a Google Ads hirdetések minőségi mutatójára ugyanígy pozitív hatást gyakorol a gyors betöltődés.

Mindezt összegezve látható, hogy érdemes befektetni a gyorsabb weboldalba. Az eredmény több és elégedettebb látogató, eredményes és kedvezőbb árú hirdetés.

A Micro csomaghoz képest Economy*** csomagunk már biztosítja a gyors működést. A különbség pedig csak havi 4000 Ft.. Ennyi a növekedés ára.

Fontolja meg a váltást, szerezzen több ügyfelet, minimális befektetéssel!

Rendelje meg most

Szeretné, ha telefonon tájékoztatnánk?

Melyik csomagot kéri?*

Van kuponja?