Technikai alapok

Hogy áll össze a weboldala technikai háttere?

Két dolog kell hozzá: domain név (ez a weboldal címe) és a hosting (egy szerver, ahol a weboldal megtalálható).

A domain nevet egyszer kell regisztrálni, és a domain egyedileg azonosítja a weboldalt, azaz egy domain csak egyvalaki birtokában lehet. Egy weboldal viszont több domain-ről is elérhető, de mindig van egy elsődleges domain, amit érdemes kommunikálni.

Domain regisztráció

Ez a világ összes weboldala esetében kötelező. A folyamat a következőképpen zajlik. Keresünk egy szabad domain nevet, amely az Ön cégét vagy termékét jellemzi, általában ez a cég neve szokott lenni.

Hogy a regisztrált domain nevek biztosan az Ön tulajdonában legyenek, az Ön nevében adjuk be az igénylést, mi csak technikai kapcsolattartók leszünk. Ez jár némi adminisztrációval (dokumentumok kitöltésével), de segítünk minden lépésnél.

Normál hosting

A legtöbb szolgáltató ezt az alap hostingot nyújtja, amely kezdő vállalkozásoknak és személyes weboldalak számára ajánlott. Vannak bizonyos gyengeségei, például könnyebb feltörni is nem a leggyorsabb, cserébe nagyon olcsó. Évente 10-20000 Ft-ba kerül.

A WordPress weboldalak biztonsági, karbantartási igényei nincsenek megoldva, azt az ügyfél saját maga vagy a rendszergazdája végzi el.

Menedzselt hosting

üzemeltetés, karbantartás, biztonság

A normál hostingon felül olyan hozzáadott szolgáltatásokat értünk ez alatt, amelyek kifejezetten a WordPress weboldalak számára hasznosak.

Ezek a következők:

  • betörésvédelem,
  • rendszeres biztonsági mentések (szükség esetén visszaállítás) és 
  • karbantartás (a WordPress szoftver frissítése), 
  • plusz havi 1-3 óra tartalomkezelés. Például ha később szükség lesz egy-egy új oldalra, a megkapott szöveges és képi tartalmat feltöltjük.

Egyfajta kényelmi szolgáltatás ez, mint egy biztosítás mellé járó assistance.

Rendelje meg most

Szeretné, ha telefonon tájékoztatnánk?

Melyik csomagot kéri?*

Válasszon fizetési időszakot*

Spam szűrés - Mi ez? »